31/10-2013

God kväll alla där ute!
Har inte riktigt varit min dag idag, har kännt mig irriterad och små sur i en två dagar nu. Så vet inte om det är mina sömntabletter som ställer till det för mig. Så försökte få tag på min vårdare på rehab, men hon hade tyvärr inte kommit än då, och han som svarade skulle lämna en lapp om att hon skulle ringa, men det gjorde hon tyvärr inte. Så jag ränker strunta i sömntabletten, för hellre får jag panik för att jag inte kan sova istället för att vara sur och tvär mot personerna jag älskar.

Idag har vi hunnit med rätt så mycket. Jag städade badrummet, vi har haft tvätttid, vi har varit och handlat i Degerfors och i Karlskoga, och så har vi även städat hos mormor och morfar inför hallowen.

Nu ska jag hjälpa syster ystet lite. På återseende
// Fanny den där Wanberg*

30/10-2013

Nu har jag precis färgat håret på min syster och det blev faktiskt sjukt fint!
Har tvättstugan med mamma idag också. Ronny besiktade våran bil idag och vi kom därifrån med 4 tvåor. vi har typ "löst" 2 av problemen och den tredje fixar man genom att bara smälla till den. så ah det känns rätt lovande :) .
Mamma jobbade idag också, så det känns som pengarna kommer rulla in igen! Helt underbart :) .
Ända nackdelen är att jag saknar min man något så otroligt mycket, trotts att det inte var så länge sedan vi sågs. Men så är det när man är kär antar jag :$ <3

Nu ska jag kolla på tv innan jag ska ringa honom och inta sängen!
Är sjukt trött ! :)

29/10-2013

Mitt liv med panikångesten! 
 

Panikångest är något som jag har erfarat är att man blir väldigt ensam som person. Människor misstolkar än att man inte vill umgås, fast man egentligen har sådan fruktansvärt ångest och mår så psykiskt dåligt. Panikångest är något man inte kan se, som man kan göra om man har brutit ett benn.
 
Jag trodde att jag skulle klara av mina problem av mig själv. Men ju mer saker gick åt skogen och ju mer jag började isolera mig, desto mer förstod jag att det här skulle jag aldrig klara av själv. Jag började gå hos en kurator på vårdcentralen. Hade bara samtal med henne och för varje gång mådde jag bara mer och mer dåligt, jag visste mina problem men jag visste inte HUR jag skulle ta mig ifrån det. Jag trodde man skulle klara det genom att säga till hjärnan att sluta tänka så. Men allt satt kvar i bakhuvudet och panikångesten kom ändå.. 
Efter ca 1 år hos kuratorn skickade hon mig till Rehab i Karlskoga. där det finns massa specialister i området psykisk hälsa. Där fick jag diagnosen paniksyndrom, och får idag hjälp med att hitta tillbaka till en fungerande vardag! 
 
Dagen då jag inte kunde åka tåg med min pojkvän var dagen då jag verkligen vändde en hel hand från att lära mig att leva med panikångesten till att bara bli av med den. Jag vill inte ha den, den ska bort, så långt bort ifrån mig som möjligt!
 
*Det jobbigaste med panikångesten är att man blir så isolerad utombords och inombords. 
*Jag tror alltid på att det negativa ska hända framför det posetiva.
*Det känns som jag tränger mig på konstant för att jag på något sätt "stör". jag har mina problem, gillar inte  folksamlig så i affären är jag mer till besvär än till hjälp
*Jag kan inte åka tåg eller buss till mina läkarbesök eller till min pojkvän ( jag måste alltid be om hjälp med  skjuts)
* Jag kan inte planera så mycket eftersom jag ALDRIG vet när min ångest kommer. ( Och att veta att man kanske har planerat något med sin pojkvän och sedan inte kan, så känns det som man sviker och ångesten kommer. Det har hänt mig för ofta.. ) 
*Många vänner har lämnat mig, och jag klandrar dom inte för det. 
* Många människor vet inte hur dom ska hantera min panikångest.
* jag skulle vilja kunna gå i skolan och kunna börja jobba. Bygga en framtid.
* Kunna vara lite mer "spontan" i det jag gör.
* Få en fungerande sömn. 
 Med mera.
 
Panikångesten har tagit över mitt liv.
Men jag har nu börjat med tabletter och det känns äntligen som jag kan ta tag i små saker som jag inte orkade med innan på grund av ångesten. Det känns som jag börjar komma någonstans! 
Mitt mål är att få en fungerande vardag som andra människor tar för givet. 
Jag vill, jag kan, jag ska komma ditt!! 
 
 
 
 

22/10-2013

Hallå!
Försökte blogga förut men den håller på att publicerade sig själv hela tiden. Därav konstiga inlägg innan.
Nu ligger jag och kollar på dr Phil och har precis ätit pommes med kebbabsås, så jävla mumsigt.
Blev ingen rehab för mig idag, fick ta en lugnande tablett istället och försöka sova ett par timmar. Har haft ångest hela dagen idag eftersom igår när jag var på socialen så blev vi " inlåsta" man hörde hur dörren låste sig när klockan blev 4. Så fick rå panik.. Vi väntade i 14 minuter men hon kom aldrig och hämtade mig. Slutade med att vi gick it och att mamma fick leda mig till bilen för att jag grät hysteriskt och höll på att svimma flera gånger.
Ringde henne idag och hon hade ingen ursäkt att komma med för hur hon glömde mig. Hon glömde mig??.hon glömde en med panikångest, på ett ställe där båda dörrarna var låsta.. Usch!!
Så ska in på rehab på Fredag och se hur det går, dom skulle inte glömma mig!
Nu ska jag dra / Fanny Wanberg*

22/10-2013


20/10-2013

God eftermiddag alla blogg läsare där ute.
Idag är det söndag och min lilla prins har åkt hem, han väckte mig förut och bara "Fanny, jag ska åka hem nu. " så jag gav honom en Bamse kram och så ses vi nästa helg igen <3
Snart ska vi börja med kvälls maten som blir korv med bröd och pommes. Jag äter bara pommes med kebabsås ;).
Hade världens migrän igår därav varför jag inte bloggade. Men innan jag hamnade i sängen med den värken, så hann jag tvätta med mamma, baka pizza, Klippa broder och försöka få igång Rickards mini cross. Så jag tycker jag fick ganska mycket gjort trotts allt.
Saknar min stora prins extremt också även fast det bara var 1 vecka och en dag sen vi sågs senast, men det känns som en evighet sen sista. Älskar honom så otroligt mycket <3
Nu ska jag fortsätta kolla på tv innan jag ska hjälpa mamma med maten. :)
// Fanny den där Wanberg*

18/10-2013

God kväll.
Ligger nu i soffan och kollar på dr Phil innan min lilla prins, min bror son kommer. Han ska vara hos bror hela helgen, så det känns spännande eftersom jag missade honom sist när jag var hos min kärlek <3
Emma drog även nyss till k-hamn för att spendera helgen där. Så det blir lite ensamt att sova utan henne, men det ska allt gå bra det med. :)
Nästa vecka blir det dubbel utmaning när jag både ska till socialen och rehab under samma vecka, men jag tänker vara posetiv. Jag klarade ju faktiskt av att åka till Vänersnäs, så jag ska klara det här med.
Nu ska jag kolla vidare.
// Fanny Wanberg*

( Har skrivit från mobilen om det ser konstigt ut. )

15/10-2013

God kväll alla där ute! 
 
Ganska lugn dag idag. Vaknade med huvudvärk så det kunde inte bli någon Rehab för mig idag, och huvudvärken gav sig för ca 1 timme sen så det kändes allt gott när den väl släppte! (Y)
 
vad har fröken gjort idag då !?
Jag har för det mesta luggit och sovit bort dagen, men även hjälp mamma lite med tvätten och så fick det även bli en tur till Degerfors för att handla lite så vi klarar oss till Fredag. 
Nu lyssnar jag på lite musik och försöker hitta lugnet i mig själv igen, har nu under 2 dagar stressat upp mig en del, kanske därför huvudvärken kommer som ett moln i mitt huvud !?
Hoppas på att det släpper snart och att rastlösheten försvinner med det. 
 
Nu ska jag lyssna på lite mera musik :) 
 
Tjilivippen! 
 
 

14/10-2013

God förmiddag!
Nu är det höst och löven ligger där på marken med sina vackra färger. Jag gillar hösten med färgerna, men kylan kunde gärna ha försvunnit tack :) .
 
Nu har jag använt mina antidepprissiva ett tag och jag tror allt att de fungerar sjukt bra! 
kan nämligen berätta att jag har ÄNTLIGEN kommit iväg till mannen i mitt liv och hans föräldrar. den 2 Oktober åkte jag och min finaste i en bil med min bror och syster till Vänersnäs där jag spenderade hela 1 vecka och 3 dagar! <3 
är så otroligt stolt över mig själv, och jag kände mig så otroligt hemma där. Vänersnäs är mitt andra hem och jag ska allt börja åka ditt oftare nu när jag såg hur bra det gick :$ <3
 
Här får ni en liten bild där ifrån på mig och min andra hälft <3 
 
Mina svärföräldrars nergång till bryggan och det otroliga fina vattnet :) 
 
 
MIN kärlek mitt ALLT  <3
 
 
Imorgon blir det att åka in till Rehab och träffa vårdarna och arbetsterapueften *stavas* 
och då ska jag även berätta mina framsteg, och hur stolt jag är över att jag klarade av att åka :) .
Behövde bara motivationen, så jag tackar tabletten för det, min älskling, familj och mina svärföräldrar! Ni är guld värda hela bunten :) <3
 
Nu ska jag snart dra och fixa lite mer i brors lägenhet så det blir lite mer hem trevligt nu när det är höst.
 
på återseende / 
 

 

RSS 2.0